Kølevandspumper

Kølevandspumper leverer kølevæsker

forskellige kølevandspumper

En kølevandspumpe leverer aktivt kølemiddel i et åbent eller lukket system. Kølevandspumper anvendes typisk, hvor der skal kommes af med store mængder termisk energi. Denne energi, også kaldt for spildevarme, bruges for eksempel til køling afi systemer der genererer energi (motorer, reaktorer osv.), I systemer, der er beregnede til energiomvandling (bremser, køleenheder osv.), men også i computersystemer og andre elektriske anlæg.

På grund af materialernes egenskaber opstår der inden for metalbearbejdning ekstremt høje temperaturer, hvilket gør brugen af effektive, aktive kølesystemer nødvendige. Driften af disse kølesystemer overtages for sædvanligt af en elektrisk kølevæskepumpe, der leverer en speciel kølevæske – ofte en kombination af kølevæske og smøremiddel – fra en kølevandsbeholder.

Kølevæsken sprøjtes med passende dosering og tryk på emnet, hvor det delvist absorberer den resulterende termiske energi og derefter drypper tilbage i kølevæskebeholderen (passiv retur) hvor det afkøles. Derfra transporteres det så igen til emnet. Særlige driftsmiljøer kræver specielt design af kølevandspumper. For eksempel skal pumper i metalforarbejdningsindustrien gøres ufølsomme over for indtrængen af fremmedlegemer, såsom metalspåner i en bestemt grad.

Hvis du er i tvivl, så er du velkommen til at ringe til for at finde den rigtige kølevandspumpe til din værktøjsmaskine.